Konkurs za izbor najboljih likovnih radova na temu ZDRAVLJE I SPORT deo je akcije ”Zdrava hrana uvek odabrana” i bio je namenjen deci II razreda osnovne škole ”Sveti Sava” u Nišu.

Cilj konkursa je podsticanje zdravstveno-vaspitnog rada u osnovnim školama na temu razvijanja pravilnih navika u ishrani i bavljenju sportom.

Formiranje pravilnih navika u ishrani je važno od najranijeg uzrasta, dok je fizička aktivnost u detinjstvu vrlo važna radi pravilnog razvoja dece i prevencije gojaznosti. Sva deca u kategoriji učenika II razred dostavila su radove svojim učiteljima, potom je našem udruženju isporučen veliki broj predivnih radova i zaista je bilo teško odabrati prva tri mesta. Naši mali umetnici su i ovoga puta zablistali, ali moramo posebno istaći da su devojčice ovoga puta bile dominantnije.

U ponedeljak 16.12.2019. godine organizovali smo dodelu nagrada i tom prilikom uživali u njihovoj sreći i osmesima. Akcija je uspešno završena,a to je najmanje što možemo reći nakon pokazanog ogromnog truda i umeća mališana.