Turnir "Igrajmo za retke"

Udruženje za preventivnu pedijatriju Srbije je tokom trajanja II Simpozijuma UPPS-a (Multidisciplinarni pristup u ranom otkrivanju i lečenju retkih i imunski posredovanih bolesti) na Divčibarima, organizovalo turnir pod nazivom „Igrajmo za retke“.  Učesnici simpozijuma su kroz predavanja, druženja, ali i sportske igre pokušali da podignu svest o značaju skrininga, prevencije i pravovremenog lečenja osoba koje boluju od neke retke bolesti. Svako od učesnika turnira nosio je majicu (ili dres) sa imenom jedne od retkih bolesti i na taj način pokazao da retke bolesti možda jesu retke, ali nisu nepoznate i nevidljive.

Cilj turnira bio je da se kroz druženje podigne nivo svesti, znanja i informacija o ovim bolestima, kao i da se  dodatno animiraju društveno odgovorni pojedinci i kompanije da podrže ovu akciju i prepoznaju njen potencijal.

Učešće na turniru uzeli su predstavnici svih učesnika II Simpozijuma UPPS-a: lekari, stomatolozi, farmaceuti, predstavnici farmaceutskih kuća, zdravstveni radnici, studenti i gosti.